Naast lunch is ontbijt misschien wel 1 van mijn favoriete maaltijden van de dag en ook de belangrijkste.
We starten dan ook met mijn persoonlijke favoriet.
American Pancakes
120 gram bloem
2 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
240 ml melk
2 eetlepels gesmolten boter
1groot ei
Topping zoals: maple syrup, yoghurt en fruit
1. Klop in een kleine kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout bij elkaar.
2. Klop in een middelgrote kom de melk, boter en ei bij elkaar. 3. Giet de droge ingrediënten in het melkmengsel en mixen maar.
4. Doe een paar eetlepels van het pannenkoekbeslag in de pan en bak tot dat ze fluffy zijn, keer om en wacht tot dat ze goudbruin zijn.
En voilà! Binnen no time heb jij ontbijt. Met dit recept maak je ongeveer 10 pannenkoekjes, dus zo heb je gelijk genoeg voor een aantal dagen.
Overnight Oats
1 kopje havermout
2 kopjes (amandel) melk
2 eetlepels yoghurt
1 handje blauwe bessen
Kaneel
Chiazaad
Maple syrup of honing
Doe de havermout, melk, yoghurt in een kom en meng goed.
Voeg daar de blauwe bessen, wat kaneel, chiazaad en maple syrup aan toe naar smaak.
Giet alles in een leuk glas en zet de hele nacht in de koelkast
Ontbijttaartje met banaan en blauwe bessen
50 gram havermout
50 gram amandelmeel
2 eieren
2 bananen
1 eetlepel yoghurt
1,5 theelepel bakpoeder of baking soda
50 gram blauwe bessen
1 theelepel kaneel
snufje zout
boter om de schaaltjes in te vetten
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak de bananen en kluts de eieren en roer goed door elkaar
3. Doe eerst de havermout en amandelmeel in de blender en maal het fijn.
4. Voeg dan alle andere ingrediënten, op de blauwe bessen na, toe en laat dit goed samen blenden.
5. Vet de ovenschaaltjes goed in met boter
6. Schenk de schaaltjes driekwart vol en verdeel de blauwe bessen over de schaaltjes.
7. Bak het voor 25 a 30 minuten in de oven en klaar is je ontbijt!
Het recept is genoeg voor ongeveer 4 kleine taartjes.
Welk ontbijtje ga jij deze week proberen? Ik ben benieuwd!
Commentaires