top of page

7 simpele dingen om stress te verminderen


1. Start rustig je ochtend routine. Want begin je al gestrest je ochtend, dan ben je de rest van de dag dat ook. Dit is vooral belangrijk als je een hele dag op pad bent voor bijvoorbeeld afspraken.


2. Zorg voor een opgeruimd huis/kamer. Een rommelig huis is een rommelig hoofd. Als je overal rommel om je heen ziet liggen kan dat zeker je humeur aantasten. Natuurlijk als je aan het werk bent komen er steeds dingen bij op je bureau, maar neem even 1 minuut de tijd om het te reorganiseren. Je kan ook wat planten of geurkaarsen in je kamer zetten, zodat je een beetje dat rustige sfeertje maakt om te ontstressen.

3. Lach! Vergeet niet te lachen tijdens de dag door. Denk aan de positieve dingen en wat wel goed gaat. Zit je er echt even helemaal doorheen? Zoek op youtube bloopers op van een film of gun jezelf even de tijd om een leuke comedyfilm of serie te kijken.


4. Haal een paar keer diep adem Haal rustig adem via je neus in en via je mond weer uit. Leg je hand op je buik als je dat fijner vindt en doe dit een paar keer.


5. Drink een kop thee Misschien ben je meer een koffie persoon, maar cafeïne werkt juist averechts wanneer het komt tot ontstressen. Ik neem bijvoorbeeld dan het liefst de Sweet Dreams tea.


6. Slaap en drink genoeg Slaap minimaal 6 tot 8 uur per nacht (dit hangt af per persoon) en drink minstens 2 liter op een dag. Dit zijn de dingen die jou juist energie geven en je productiviteit verhogen. Soms vergeten we dat. Net zoals wij ons zelf wel eens vergeten.

7. Maak tijd voor jezelf. ALTIJD! Wacht niet totdat je echt overstrest raakt en dan pas denkt ''goh misschien moet ik even rustig aan doen''. Zet jezelf op nummer 1, want als je dat niet doet en het slecht met je gaat kan je ook niet voor andere zorgen. Het klinkt misschien egoïstisch. Dit vond ik ook altijd, totdat ik erover na ging denken en het eigenlijk wel klopt. Ik wil graag voor andere zorgen, maar dat kan niet als ik niet voor mijzelf zorg. Neem daarom dagelijks tijd voor een wandelingetje of ga even lekker een boek lezen in de zon.


Ik hoop dat jij hier wat aan hebt!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page