top of page

Ik volgende voor het eerst yoga en dit is wat ik er van vond.


De afgelopen twee weken heb ik voor het eerst Kundalini Yoga gevolgd bij Inna van Yogastudio Mierlo.


Ik had sowieso nog nooit een yogales gevolgd, maar vond het altijd wel interessant. Ik wist dus ook niet wat mij te wachten stond. Maar wat is Kundalini Yoga dan precies? Kundalini Yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van Kundalini Yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker.  Na een fijn intake gesprek te hebben gehad, kon ik niet wachten tot mijn eerste les. 1 les duurt ongeveer 1,5 uur wat bestaat uit een vaste volgorde van houdingen, ademhalingsoefeningen, ontspanning en meditatie. Misschien denk je nu; elke les weer een vaste volgorde van oefeningen is toch saai? Nou alleen de opbouw van elke les is hetzelfde, maar de inhoud niet! En dit heb ik gevoeld ook.. Na mijn eerste les had ik een fijne spierpijn, maar voelde ik mij wel heel rustig en heb ik heerlijk geslapen. Het fijne van Kundalini Yoga vind ik dat je er niet lenig voor hoeft te zijn, en je leert te luisteren naar je eigen lichaam. Wanneer je een bepaalde oefening niet kan, dan maakt dat niks uit. Je doet namelijk mee om je emotionele en fysieke fitheid te laten groeien. Conclusie: Dit is echt een top yoga als jij meer wilt leren luisteren naar je eigen lichaam en op zoek bent naar meer rust in jezelf. Er worden goeie ademhalingsoefeningen gedaan, waardoor je helemaal kalm wordt. Ter gelijke tijd train je ook nog eens je spieren, dus is het een win-win situatie. Ben jij nou ook benieuwd geworden en wil je ook deze yoga eens proberen? Neem dan snel een kijkje op www.yogamierlo.nl De eerste les is gratis en kan je eventueel ook vanuit huis volgen via zoom. Dit heb ik zelf ook gedaan.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page