
Een heerlijk verkoelend drankje voor in de zomer met een twist!
Het duurt ongeveer 15 minuten om dit drankje te maken, maar dan heb je wel gelijk voor 2 personen of gewoon meer voor jezelf natuurlijk.
Wat heb je nodig:
Lavendel vanille siroop
100 gram suiker
100 ml water
2 theelepels gedroogde lavendel
1 theelepel vanille extract
Latte
180 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
2 shots espresso
2 eetlepels lavendel vanille siroop
Doe het water, de suiker en de lavendel in een steelpan op middelhoog vuur en roer tot dat het suiker is opgenomen in het water. Kook het voor ongeveer een minuut. Zet het vuur uit en laat het compleet afkoelen en giet het af door een zeef, zodat de lavendel niet in de siroop blijft zitten. Dit is ongeveer een half glas en kan je bewaren in de koelkast voor je eventuele volgende ijskoffie.
Vul 2 glazen met ijsblokjes. Voeg de melk en de siroop toe en roer goed. Vervolgens giet je de espresso erbij. Alleen nog even roeren en geniet!
Comentarios