top of page

Selfcare routine voor een heerlijke avond me time.

Bijgewerkt op: 28 jun. 2020

Na een drukke dag is niks lekkerder dan even een avondje ontspannen. Volg je deze stappen dan ben je hierna gegarandeerd weer helemaal zen!


Stap 1: Trek iets comfortabel aan. Zo kan je in ieder geval ook net soms even wat lekkerder zitten dan bijvoorbeeld in een strak shirt.

Stap 2: Geniet even van de buitenlucht! (als het droog is dan natuurlijk..) Ga bijvoorbeeld een eindje wandelen met een lekker muziekje in of een podcast aan. Je hoeft niet een heel eind te gaan wandelen natuurlijk, maar een frisse neus halen is altijd goed! Heb je geen zin om te wandelen dan kan je natuurlijk ook even in de tuin gaan zitten.


Stap 3: Nu je dat hebt gedaan is het tijd om ECHT te gaan ontspannen. Breng je favoriete masker aan die geschikt is voor jou huid zoals deze bijvoorbeeld. Neem daarna een heerlijk bad of douche en gebruik daarna jouw favoriete bodylotion. Om het net even nog meer ontspannen te maken kan je ook gezellige kaarsjes aansteken.


Stap 4: Het beste is om nu eigenlijk niet meer op je telefoon te kijken en al helemaal niet je mail te checken. Ga lekker op bed liggen en kijk een netflix serie of lees een goed boek.


Stap 5: Ga op tijd slapen. Slaap is namelijk belangrijker dan je denkt. Hieronder een aantal redenen waarom;

- Weinig slaap kan leiden tot gewichtstoename. - Goede slapers eten gemiddeld minder calorieën. - Een goede nacht slaap kan de concentratie en productiviteit verhogen. - Slechte slapers hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

- Slaap bevordert je immuun functie.

- Slaap heeft een effect op emoties en sociale omgang.
Heb je moeite om in slaap te komen? Probeer dan eens de sweet dreams thee.


Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page